Datakurs

Det har siden vinteren 2000, i regi av Trondheim Kommune vært arrangert datakurs på Gulhuset. Se "Datakurs" for oversikt og informasjon om kursene

 

Datakafe

Åpen hver mandag fra kl.10-14 og er et tilbud til deg med sans for kaffe og te med noe attåt i trivelige omgivelser. NB: Kafeen er stengt i skoleferier og helligdager.

Datakafeen er åpen for alle. Det finnes pc-er som besøkende kan benytte gratis. Besøkende kan også ha med egen pc; det er gratis trådløst internett på Gulhuset. Seniornett Trondheim bidrar i drift av datakafeen; de stiller pc-er til disposisjon og de stiller med veiledere som kan hjelpe besøkende med data-relaterte spørsmål. Det er salg av vaffel og kaffe/te.

 

Lærebok: Grunnkurs i data for seniorer

Vi har utviklet en lærebok for prosjektet 55 pluss i Trondheim Kommune. Boken tar for seg grunnopplæring av data og er beregnet på seniorer. Forfatter: Tomas Munkvold

 

Webside og database/webutvikling

Vi utvikler websider og databaser for små og mellomstore firma. Vi kan utvikle systemer etter ønske. For tiden utvikler vi også et fakturasystem.

 

Dataverksted

Dataverksted utfører alt fra installasjoner og vedlikehold—til sikkerhetskopi og gjenoppretting av tapte filer. Vårt dataverksted holder til i Gulhuset på Voll gård. Ta kontakt på telefon 400 47 585 da vi kan være ute på oppdrag.

 

EU-prosjekter

Vi har vært med i følgende EU-prosjekt som teknisk ansvarlig, hvor Trondheim Kommune er partner.

  • Sociable, et EU-prosjekt som fokuserer på helse og IKT. Deltakere i prosjektet er fra flere land med stor bredde i kompetanse og bakgrunn. Partnerne (deltakerne) består av teknologiske partnere som skal utvikle selve verktøyet, utøvere av helsetjenester og spesialister i geriatri og kognitiv trening. Med denne sammesetningen er målet å utvikle en bedre tjeneste for personer i en tidlig fase av demens.
  • ElderGames, forløperen til Sociable hvor det ble fokusert på aktivisering og sosialt samspill mellom eldre. Spillene som ble utviklet var spesielt designet for trening av kognitive evner som fleks hukommelse, delt oppmerksomhet osv